Author | Message |
---|
Elena Membru Nou
×Rubin : 419 ×Smarald : 461 ×Reputatie : 0 ×Varsta : 47 ×Localizare : Cosmos
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Tue Mar 03, 2020 10:35 pm | |
| Bună seara. Poate că m-am răzvrătit, e adevărat. Oricine are momente de răzvrătire sau nemulţumire, dar nu am fost ofensată. Sunt lucruri adevărate, pe care le conştientizez şi eu. Nu am mai intrat pentru că am avut proiectul început de terminat, a urmat o săptâmpână plină de drumuri împreună cu mama, pentru că suntem doar una cu cealaltă după moartea tatălui meu şi trebuie să facem faţă la multe lucruri. Rudele nu mai vor să ştie de noi, nu ne mai sună, parcă nici nu am exista pe pământul acesta. După drumurile cu mama, au urmat zile în care mi-a curs nasul şi ochii ca la nebuni, de nu mai puteam face faţă la nimic. Apoi ieri, 2 martie, m-a durut spatele cumplit, de am zăcut blană la pat până spre seară. Nici azi nu m-am simţit mai bine. Tot mai spre seară am putut şi azi să stau în şezut la laptop. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat azi să pun nişte seminţe de flori în curte şi ghiveci. Îmi pare rău, vă rog să mă iertaţi.
| |
|
| |
Hazbin ♕ Big boss♕
×Rubin : 4168 ×Smarald : 4294 ×Reputatie : 5 ×Varsta : 34 ×Localizare : Bucharest ×Stare de spirit : nebun
| |
| |
Elena Membru Nou
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Wed Mar 04, 2020 9:16 pm | |
| Azi mă simt mai bine. Mulţumesc pentru grijă. Voi încerca să fiu mai cumpătată şi mai rezervată. | |
|
| |
Hell Girl ♧ Premium♧
×Rubin : 4881 ×Smarald : 5273 ×Reputatie : 8 ×Varsta : 30 ×Localizare : in hell ×Stare de spirit : evilish dears
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Thu Mar 05, 2020 12:15 am | |
| Am înțeles. Îmi pare rău că ai trecut printr-o perioadă grea. | |
|
| |
Shambala ♧ Premium♧
×Rubin : 863 ×Smarald : 865 ×Reputatie : 0 ×Localizare : India
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Thu Mar 05, 2020 10:43 am | |
| - Miriam wrote:
- Azi mă simt mai bine. Mulţumesc pentru grijă. Voi încerca să fiu mai cumpătată şi mai rezervată.
stai linistita, din greseli invatam | |
|
| |
Elena Membru Nou
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Thu Mar 05, 2020 10:38 pm | |
| Vă mulţumesc pentru grijă. Am o curiozitate: voi le aveţi cu babele? A mea a fost pe 4 martie. | |
|
| |
Hell Girl ♧ Premium♧
×Rubin : 4881 ×Smarald : 5273 ×Reputatie : 8 ×Varsta : 30 ×Localizare : in hell ×Stare de spirit : evilish dears
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Fri Mar 06, 2020 10:42 pm | |
| A mea a fost pe 3, abia anul acesta mi-am ales-o. Din ce am inteles, iti alegi singur baba. Am auzit doua varianta, fie sa ti-o faci din data de nastere... (de exemplu esti pe 21, aduni 2 cu 1 si baba ta e pe 3), fie ti-o alegi in functie de oricare alt criteriu pe care vrei tu sa il iei in calcul | |
|
| |
Elena Membru Nou
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Sat Mar 07, 2020 4:41 pm | |
| Şi eu am înţeles dintr-o discuţie că baba ţi-ar fi dată de la naştere, nu o alegi tu. Conform zilei de naştere aceea este baba ta. Dar nu cred că se mai păstrează tradiţia bebelor. | |
|
| |
Hell Girl ♧ Premium♧
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Sat Mar 07, 2020 5:40 pm | |
| Sunt oricum foarte multi care nici nu stiu de ele, deci evident nu tin cont. | |
|
| |
Elena Membru Nou
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Sat Mar 07, 2020 10:41 pm | |
| Părerea mea e că încep să se piardă anumite tradiţii şi obiceiuri. | |
|
| |
Shambala ♧ Premium♧
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Mon Mar 09, 2020 3:32 pm | |
| Despre ce tradiții este vorba @Miriam? | |
|
| |
Elena Membru Nou
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Mon Mar 09, 2020 8:46 pm | |
| Vorbeam de babe. Nu ştiu dacă e o tradiţie propriu-zis sau un obicei. | |
|
| |
Hell Girl ♧ Premium♧
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Tue Mar 10, 2020 8:59 am | |
| In general vorbind, nu numai cand e vorba de Babe, da, traditiile incep sa se piarda tot mai repede si in mai multe locuri. E mare pacat ... desi nu sunt familiara cu toate traditiile, ci cu cele mai importante, mie mi se par importante si chiar frumoase. Nu inteleg de ce sunt vazute cu ochi rai de unii. | |
|
| |
Hazbin ♕ Big boss♕
×Rubin : 4168 ×Smarald : 4294 ×Reputatie : 5 ×Varsta : 34 ×Localizare : Bucharest ×Stare de spirit : nebun
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Tue Mar 10, 2020 11:42 am | |
| singurele zone unde se păstrează tradițiile sunt în zona Maramureșului și Bucovinei | |
|
| |
Elena Membru Nou
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Tue Mar 10, 2020 10:08 pm | |
| Am dat de un articol pe internet, şi îmi pare rău că am pierdut link-ul respectiv, în care se spunea că Mărţişorul, adică dăruirea unui mărţişor, a intrat în patrimoniul imaterial al UNESCO. | |
|
| |
Hell Girl ♧ Premium♧
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Wed Mar 11, 2020 11:50 am | |
| Serios ? Draguta treaba, mi se pare foarte tare. Eu chiar cred ca Romania are niste traditii dragute si am observat ca strainii care tranziteaza zona noastra, fie ca se muta aici, fie doar in vizita, sunt impresionati de unele din ele si asta e fain tare. | |
|
| |
Shambala ♧ Premium♧
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Wed Mar 11, 2020 9:08 pm | |
| Mărțișorul chiar este trecut în patrimoniul UNESCO de câțiva ani. Din păcate puține persoane știu despre acest lucru. | |
|
| |
Elena Membru Nou
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Wed Mar 11, 2020 10:37 pm | |
| Conform Wikipediei:
Patrimoniul mondial UNESCO din România include în prezent în lista sa șase situri culturale (bisericile din Moldova, Mănăstirea Horezu, satele cu biserici fortificate din Transilvania, cetățile dacice din Munții Orăștiei, centrul istoric al Sighișoarei și bisericile de lemn din Maramureș) și două situri naturale (Delta Dunării și pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei).
România are și șapte elemente pe Lista Patrimoniului Imaterial (ritualul călușului, doina, ceramica de Horezu, colindatul de ceată bărbătească, Feciorescul de Ticuș, meșteșugul covoarelor tradiționale de perete și practicile culturale asociate zilei de 1 Martie).
| |
|
| |
Hell Girl ♧ Premium♧
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Thu Mar 12, 2020 1:18 pm | |
| Care este semnificatia noului tau nickname? | |
|
| |
Elena Membru Nou
| |
| |
Shambala ♧ Premium♧
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Sun Mar 15, 2020 5:02 pm | |
| ce seriale urmărești acum? | |
|
| |
Nana Oosaki Anime rpg
×Rubin : 2447 ×Smarald : 2535 ×Reputatie : 0 ×Localizare : Tokyo ×Stare de spirit : extraordinary
| |
| |
Elena Membru Nou
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Sun Mar 15, 2020 8:15 pm | |
| Cel în care poza personajului e fantasy, dar şi cel în care poza personajului e una reală. La cel fantasy nu îmi place un rpg periculos. Şi aşa primul meu personaj s-a numit Arashi Kigen şi era vrăjitoare. La cel real, aleg doar poze cu actori, actriţe, cântăreţi sau cântăreţe care-mi plac foarte mult. Mă ajută când am nume de personaj românesc, că-l reţin mai uşor.
| |
|
| |
Elena Membru Nou
| |
| |
Shambala ♧ Premium♧
| Subject: Re: De vorbă cu mine - Selima Tue Mar 17, 2020 12:56 pm | |
| | |
|