Majestic Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

majestic world of royalty

HomePortalSearchRegisterLog in
Latest topics
» interviu Nina
Salma Hayek EmptyFri Oct 25, 2024 9:47 am by dominic

» Condica de prezenta
Salma Hayek EmptyThu Oct 24, 2024 11:24 am by Hazbin

» Intreaba-ma.
Salma Hayek EmptyFri Sep 27, 2024 1:01 pm by Nina

» O căprioară năzdrăvană (with Jax)
Salma Hayek EmptyFri Sep 20, 2024 2:49 pm by Hazbin

» Berbec
Salma Hayek EmptySun Sep 15, 2024 11:59 am by MagicBot

» Taur
Salma Hayek EmptySun Sep 15, 2024 11:58 am by MagicBot

» Gemeni

» Rac

» Leu

Top posting users this month
No user
View
Salma Hayek Percent_0

Salma Hayek

Go down 
AuthorMessage
Hell Girl
♧ Premium♧
♧ Premium♧
Hell Girl

×Rubin : 4881
×Smarald : 5273
×Reputatie : 8
×Varsta : 30
×Localizare : in hell
×Stare de spirit : evilish dears

Salma Hayek Empty
PostSubject: Salma Hayek   Salma Hayek EmptyThu Jan 16, 2020 5:12 pm

Salma Hayek 220px-Salma_Hayek_Cannes_2015_4

Salma Hayek Pinault (n. 2 septembrie 1966) este o actriță, regizoare și producătoare de film mexicană și americană. Ea și-a început cariera în Mexic, în telenovela Teresa, jucând apoi în filmul El Callejón de los Milagros, rol pentru care a fost nominalizată la Premiul Ariel. În 1991 Hayek s-a mutat la Hollywood, consacrându-se prin rolurile din Desperado (1995), Dogma (1999) și Wild Wild West (1999).

Ea este prima actriță mexicană nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță și a doua actriță latino-americană care a primit o nominalizare la premiile Oscar, după Fernanda Montenegro. Nominalizarea la Oscar a fost pentru rolul interpretat în filmul Frida, creație pentru care a fost nominalizată și la Globul de Aur și la Premiul BAFTA.

Biografie

S-a născut în Coatzacoalcos, Veracruz, Mexic, cu numele Salma Hayek Jiménez. Are un frate mai mic, Sami (n. 1972), care este designer mobilier. Mama sa, Diana Jiménez Medina, este o binecunoscută cântăreață de operă, iar tatăl său, Sami Hayek Dominguez, a fost director executiv al unei companii petroliere, apoi proprietar al unei firme de echipament industrial și a candidat la postul de primar al orașului Coatzacoalcos. Tatăl său are origini libaneze, iar mama spaniole. Numele său, Salma, în arabă înseamnă „pace” sau „calm”.

A fost crescută într-o familie bogată de romano-catolici devotați, tradiționaliști și la vârsta de 12 ani a fost trimisă la „Academy of the Sacred Heart”, din Grand Coteau, Louisiana, SUA, pentru a-și continua studiile. Acolo a fost diagnosticată cu dislexie. A studiat relațiile internaționale la Universitatea Iberoamericană din Ciudad de México.

Cariera

Și-a făcut debutul în film la vârsta de 23 de ani cu rolul Teresa în telenovela omonimă din anul 1989, care i-a adus un succes uriaș, făcând-o vedetă în Mexic. S-a mutat la Los Angeles pentru a studia actoria cu Stella Adler. Deficiențele sale de limbă engleză au fost atribuite dislexiei, afecțiune de care nu s-a îndepărtat.

Premii

Daytime Emmy Award
Lucy Award (2008)
Legiunea de Onoare în grad de cavaler

Salma Hayek TcRBkCo
Salma Hayek Eb56879219da2c92dacec7a9b384907e
Back to top Go down

Salma Hayek
Back to top 
Page 1 of 1