Majestic Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

majestic world of royalty

HomePortalSearchRegisterLog in
Latest topics
» interviu Nina
Let the right one in (2008) EmptyFri Oct 25, 2024 9:47 am by dominic

» Condica de prezenta
Let the right one in (2008) EmptyThu Oct 24, 2024 11:24 am by Hazbin

» Intreaba-ma.
Let the right one in (2008) EmptyFri Sep 27, 2024 1:01 pm by Nina

» O căprioară năzdrăvană (with Jax)
Let the right one in (2008) EmptyFri Sep 20, 2024 2:49 pm by Hazbin

» Berbec
Let the right one in (2008) EmptySun Sep 15, 2024 11:59 am by MagicBot

» Taur
Let the right one in (2008) EmptySun Sep 15, 2024 11:58 am by MagicBot

» Gemeni

» Rac

» Leu

Top posting users this month
No user
View
Let the right one in (2008) Percent_0

Let the right one in (2008)

Go down 
AuthorMessage
Hell Girl
♧ Premium♧
♧ Premium♧
Hell Girl

×Rubin : 4881
×Smarald : 5273
×Reputatie : 8
×Varsta : 30
×Localizare : in hell
×Stare de spirit : evilish dears

Let the right one in (2008) Empty
PostSubject: Let the right one in (2008)   Let the right one in (2008) EmptyFri Feb 21, 2020 7:25 am

Let the right one in (2008) Let-the-right-one-in
Let the right one in (2008) – Tomas Alfredson
O poveste de dragoste între un om şi un vampir, aşa cum n-aţi mai văzut vreodată. În primul rând, pentru că ambele personaje au 12 ani, lucru mai rar întâlnit în cinematografie, mai ales că relaţia dintre ei este sexualizată, într-un mod ambiguu. În al doilea rând, pentru că, în ciuda vârstei lor fragede – sau poate tocmai de aceea – cei doi sunt mult mai direcţi în a-şi recunoaşte sentimentele şi în a face alegerile pe care le au de făcut, fără discursuri shakespeariene, drame existenţiale şi alte dus-întorsuri din filmele şi cărţile cu vampiri.
Oskar, slăbuţ, palid, timid, provenit dintr-o familie divorţată, este victima perfectă pentru trei colegi de şcoală care îl umilesc constant. Copilul doarme cu un cuţit sub saltea, îşi imaginează cum i-ar speria pe agresorii săi cu arma (scena în care înjunghie un copac, presupus a fi unul dintre aceştia, e dătătoare de fiori) dar, una peste alta, pare mai degrabă genul de fiinţă care va fi toată viaţa o victimă. Nu are nici măcar un singur prieten până când în apartamentul de alături se mută Eli, o creatură androgină care are „în jur de 12 ani”(cum adică în jur de doisprezece ani, va întreba Oskar, care îşi măsoară vârsta cu precizie: atâţia ani, atâtea luni, atâtea zile) şi care umblă fără palton în plină iarnă. „Cred că am uitat cum să-mi fie frig”, este replica neliniştitoare pe care i-o dă intrigatului Oskar. Cei doi ajung să se împrietenească, în ciuda semnelor de stranietate arătate de Eli, care, vom descoperi – înaintea lui Oskar – este un vampir cu vechi ştate de serviciu, dar cu un trup de copil. Peisajul orăşelului nordic, acoperit de o zăpadă mereu imaculată, muzica lentă, în care pianul joacă rolul principal, impresia de slow motion – deşi nimic nu este filmat în slow motion – totul sugerează deriva lentă care îi împinge pe cei doi unul către celălalt, sub presiunea evenimentelor exterioare dar, mai ales, a propriei singurătăţi.

mie mi se pare superb :love: chiar m-a impresionat. copii astia au jucat asa de bine :wub: mi-a ajuns la suflet filmul asta. l-a vazut cineva?

Let the right one in (2008) TcRBkCo
Let the right one in (2008) Eb56879219da2c92dacec7a9b384907e
Back to top Go down

Let the right one in (2008)
Back to top 
Page 1 of 1