Dacă eşti tentată să te machiezi sau dependentă de farduri, ar fi bine să te împrieteneşti cu primerele!O pictură reuşită are la bază o pânză sau o hârtie de calitate. Prin urmare, baza contează, iar la fel stau lucrurile şi când vorbim de machiaj. Primerul este un fard apărut de câţiva ani buni şi a fost inventat pentru a crea o bază perfectă pentru machiaj. Dacă la început aveam un singur tip de primer, respectiv pentru ten, acum au apărut şi pentru ochi, unghii şi gene. Indiferent dacă ai un machiaj de zi, unul de seară sau porţi doar o simplă cremă BB şi un balsam colorat pe buze, primerul este o mană cerească. Cu toate acestea, multe femei nici nu ştiu de existenţa lui ori nu-l consideră important şi îl omit din machiaj.
7 motive să-l foloseşti1. Un primer fixează mai bine machiajul şi îl face să dureze mai mult, indiferent de tipul de piele.
2. Este excelent pentru a da rezistenţă machiajului în condiţii meteo extreme.
3. Este o bază de machiaj perfectă pentru că netezeşte pielea, iar machiajul aderă mai bine şi tenul arată mai tânăr.
4. În timp ce crema hidratantă înmoaie pielea, primerul dă mai multă fermitate, ceea ce asigură fardurilor mai multă stabilitate.
5. Estompează porii şi ei aproape că devin invizibili, aducând un aspect perfect tenului, de porţelan fin.
6. Are efectul unui lifting temporar, în doar câteva secunde, iar luminozitatea pe care o aduce chipului dă un aer de prospeţime.
7. Împiedică faţa să strălucească, iar machiajul nu mai trebuie împrospătat.
Ce este un primerEste un fard-tratament ce are o formulă pe bază de silicon, ingredient ce asigură efectul de netezire, chiar de ştergere a liniilor fine, ridurilor şi acoperă porii deschişi. Dacă ai cuperoză şi vrei să ascunzi cât mai bine roşeaţa feţei, caută un primer cu nuanţă verzuie, care va neutraliza uşor această culoare. Deşi aduce beneficii machiajului şi aspectului în totalitate, e bine ca să faci un test de toleranţă înainte să-l foloseşti pentru prima dată. Mulţi oameni pot fi alergici la silicon fără să ştie.
Special pentru tenSe aplică în strat subţire şi se întinde bine, la câteva minute după crema de zi şi înaintea fondului de ten. Ridurile adânci sunt mai puţin vizibile, cele fine dispar, porii par închişi, iar pielea devine ceva mai fermă. Beneficiile unui astfel de fard nu se opresc aici: poate ascunde perfect rozaceea, iar dacă ai tenul gras, poţi alege un primer special, cu efect matifiant. În câteva secunde, tenul pare mai tânăr, are un aspect mai proaspăt şi mai luminos şi uneori arată atât de bine după aplicarea lui, că nici nu mai e nevoie de ajutorul unui fond de ten sau de cremă BB.
Pleoape mai fineExistă primer pentru pleoape. Netezeşte pielea ridată, şifonată, fixează mai bine fardurile, inclusiv creionul contur va deveni mai rezistent pe o astfel de bază, iar dacă ai pielea grasă, acesta va împiedica îngrăşarea ei pe parcursul zilei. Ai nevoie de o cantitate mică de produs, ce se aplică cu vârful degetului mijlociu sau inelar, prin mişcări de tapotare.
Cum se aplicăCel mai bun şi rapid mod de aplicare este folosind degetele. Mulţi make-up artişti folosesc pensule pentru fond de ten sau farduri corectoare (cu ajutorul lor, vei umple mai uşor ridurile profunde) ori Beautyblender, acel bureţel (uşor umezit) sub formă de ou. Nu trebuie să-i laşi prea mult timp de acţiune: după doar un minut, poţi aplica fondul de ten. Deşi se aplică uşor, aproape ca o cremă, specialiştii ne avertizează că pot apărea probleme dacă alegem un fond de ten hidratant. Apa din machiaj şi siliconul din primer se resping. Ideal este să alegi un fond de ten mai cremos şi să-l fixezi cu o pudră uşoară. Tot ei ne sfătuiesc să aplicăm o cantitate mică de produs pe frunte, nas şi bărbie şi apoi să-l întindem către exterior. Pielea trebuie bine hidratată anterior, pentru că o piele uscată va tinde să absoarbă primerul. Cantitatea optimă este cea de dimensiunea unei seminţe de dovleac.
Gene incredibileAi găsit o mascara care să-ţi alungească genele, să le îndesească şi curbeze? Oricât ar fi de inteligentă, tot nu poate concura cu genele false, însă, adăugând un primer special, genele capătă un aspect aproape de cel perfect. Primerul se poate purta şi singur pe gene, întrucât le defineşte, le dă culoare şi bogăţie, păstrând aspectul natural. Dar, când peste el este aplicată o mascara, aceasta are un efect de două ori mai intens şi se menţine pe gene la fel ca o mascara rezistentă la transfer, chiar dacă nu are o astfel de formulă.
Unghii perfecteDa, există primer şi pentru unghii. Acest lac protejează unghia, uniformizează suprafaţa, făcând lacul colorat să adere mai uşor şi astfel să reziste pe unghii mai mult timp.
Oricât ar fi de spectaculos, siliconul din primerul pentru ten astupă porii. De aceea, e bine să-l folosim numai pentru câteva ore pe zi sau la petreceri importante.